costa blanca

Welkom in Spanje!

De Costa Blanca ligt aan de oostkant van het Spaanse vasteland. In het zuiden grenst de regio aan de Costa Calida in de provincie Murcia en in het noorden aan de Costa Dorada in de provincie Valencia. De Costa Blanca ligt op minder dan 2,5 uur vliegen van Nederland en Belgie en is te bereiken via 3 luchthavens in Spanje. Dit zijn El Altet in de buurt van Alicante, San Javier in de buurt van Murcia en het vliegveld van Valencia. De Costa Blanca heeft geen tijdsverschil met Nederland en u kunt goed terecht in de toeristische resorts met Engels en Duits. Een beetje beginners Spaans wordt echter bijzonder op prijs gesteld.

Stranden en klimaat
De Costa Blanca heeft veel goede stranden. Ze zijn over het algemeen breed, lang en bedekt met fijn goudkleurig zand. De meest populaire stranden aan de Costa Blanca liggen rond Alicante, Guardamar, Santa Pola, Torre la Mata, La Marina, Torrevieja en Benidorm. Er wordt gezegd dat de stranden van de Costa Blanca de witste zijn van Spanje.

De Costa Blanca dankt zijn naam aan de vele amandelbomen en kilometers witte stranden die gemiddeld 50 meter breed zijn, wat veel zonaanbidders en plezierzoekers aantrekt. De meeste zandstranden zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto om dicht bij het strand te komen. De stranden lopen langzaam uit in de zee en zijn daarom zeer geschikt voor kinderen. De stranden worden in het hoogseizoen bewaakt door strandwachten en zijn vaak uitgerust met speeltoestellen. Vergeet niet dat de populaire, grote stranden erg druk kunnen zijn in het hoogseizoen. Gelukkig zijn de stranden lang en breed genoeg om een ​​plaats voor iedereen te vinden. Nudistenstranden zijn ook te vinden aan de Costa Blanca en vooral op het naaktstrand van La Marina is het heerlijk verblijven.

De Costa Blanca is één van de zonnigste gebieden in Europa met 300 dagen zon per jaar. De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 16ºC. In het voor- en najaar is de gemiddelde temperatuur rond de 22ºC en in de zomer is de temperatuur ongeveer 33ºC. Door de lage luchtvochtigheid en een koel briesje uit de zee voelt het ondanks deze temperatuur toch aangenaam aan. Het binnenland van Spanje is een stuk warmer. De maanden juli en augustus zijn de heetste. In de tweede week van augustus zijn de meeste Spanjaarden op vakantie en reizen ze massaal, vooral van Madrid naar de Costa Blanca om af te koelen.
 

Huren aan de costa blanca
 

Overwinteren, uitgaan en excursies
Wanneer de winter nadert, reizen veel Nederlanders en Belgen naar de Costa Blanca. De Costa Blanca is erg populair bij overwinteren. De beroemdste badplaatsen om de winter door te brengen aan de Costa Blanca zijn Benidorm en Torrevieja. In de zomer gaat het leven hier 24 uur per dag door. In de wintermaanden is het rustiger maar nog genoeg te beleven.

De Costa Blanca is ook geschikt voor echte cultuurliefhebbers. Vooral voor degenen die bereid zijn om een ​​auto te huren en naar het binnenland te gaan. Een bezoek aan de prachtige stad Valencia zou op zijn minst op het programma moeten staan. Behalve Valencia is er ook genoeg te zien. Denk bijvoorbeeld aan Kasteel Santa Barbara in Alicante of het pittoreske bergdorpje Guadalest. De moeite waard om Guadalest te bekijken en te bereiken is via het typische bergdorpje Callosa D'en Sarrià. Guadalest is gebouwd tegen de rotsen en bevindt zich boven een helder blauw waterreservoir.

Ook een jeepsafari door het achterland, een georganiseerde reis door het palmbos van Elche of een bezoek aan een van de spectaculaire nachtclubs in Elche is zeker de moeite waard. In Elche kun je ook de Prieststuin bezoeken met een grote verscheidenheid aan planten, struiken, cactussen en de beroemde tribale imperiale palm van acht stammen. U kunt een bezoek brengen aan de 17e-eeuwse St. Mary's Church. Deze is gelegen in het oude stadscentrum. Hiet wordt ook het passiespel: "The Mystery of Elche" elk jaar uitgevoerd.

Het prachtige historische kasteel van Santa Barbara in Alicante was oorspronkelijk een Arabisch fort. Het kasteel ligt op de Benacantilheuvel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de wijde omgeving

Prijsniveau
Spanje is niet meer zo goedkoop als vroeger. Desondanks ligt het prijsniveau nog steeds ongeveer 30 % lager dan dat van Nederland. Goedkoper zijn schoenen, lederwaren, kant, aardewerk, wat kleding en natuurlijk uitgaan. Maar u kunt ook denken aan autorijden en de vaste lasten als u in Spanje woont.

Boodschappen doen
Vooral in Benidorm kun je alles krijgen wat je zoekt en de winkels zijn uitgerust voor de vele toeristen die de badplaats elk jaar bezoeken. In de oude stad vindt u ook een aantal authentieke winkels met bijvoorbeeld handgemaakte tafelkleden en restaurants met typisch Spaans eten. Sinds september 2012 is het nieuwe mega-winkelcentrum La Zenia Boulevard geopend. Zenia Boulevard ligt in La Zenia aan de Orihuela Costa in het zuiden van de Costa Blanca.

In Valencia, een stad die zeker een bezoek waard is, vindt u veel trendy en moderne winkels. De meeste winkels zijn geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot 19.00 uur. In toeristische centra zijn de winkels geopend tot 22.00 uur. De meeste winkels zijn gesloten op zaterdagmiddag en zondag. De Nederlands georiënteerde winkels gebruiken meestal de openingstijden zoals in Nederland. Spanje heeft ook veel supermarktketens zoals Carrefour en Mercadona, die erg populair zijn bij de Noord-Europeanen. Bij de Carrefour kun je echt alles krijgen en je kunt hier je hele (tweede) huis inrichten.

Uitgaan
Aan de Costa Blanca vindt u een groot aantal restaurants. Variërend van toeristenzaken tot typisch Spaanse restaurants en tapasbars. In de toeristische centra is de hoeveelheid fast food vrij hoog en vind je ook Italiaanse, Chinese en Nederlandse restaurants. In het oude centrum van Benidorm vindt u vele leuke bars, restaurants en pubs. Een absolute must is een bezoek aan de tapasbar La Cava Aragonesa. Je kunt je ook thuis voelen in een van de vele Nederlandse cafés. 'S Avonds is het erg leuk in de bars aan het strand. Dansen in de vroege uren in Benidorm is natuurlijk ook mogelijk. In Benidorm is alles mogelijk en eigenlijk het hele jaar door!

costa blanca spanje

costa blanca huren, vakantie, verhuren en overwinteren in spanje