huis kopen aan de costa blanca

Kopen in Spanje.

Een huis kopen in Spanje? Thuisinspanje.net bemiddelt niet alleen in verhuur maar ook in verkoop van huizen aan de Spaanse Costa Blanca en dan voornamelijk aan de Costa Blanca zuid. Wij richten ons voornamelijk op de Nederlands talige klanten. Onze huur en koop huizen aan de Costa Blanca bevinden zich direct aan zee en in het binnenland en bestaan met name uit vakantie-appartmenten, townhouses, bungalows en villa's. Wij hebben een breed netwerk van collega's aan de Costa Blanca zuid en werken als groep samen.

Bekijk hier ons koopaanbod

Een huis kopen in Spanje is iets om goed over na te denken. U kunt het hele internet afzoeken naar koopwoningen maar om echt tot een goede en weloverwogen beslissing te komen, is het verstandig om u eerst eens te orienteren in ons gebied van de Costa Blanca zuid, bijvoorbeeld middels onze bezichtigingsreis. Een huis kopen in Spanje kan een appartement, vrijstaande villa, een finca of een rijtjeshuis in Spanje worden om diverse redenen:

Als investering
Op dit moment is het juist een goede tijd om in te stappen. Daar er veel woningen te koop staan en omdat particulieren verkopers en bouwers alhier van hun woning afmoeten. Bestaande woningen maar ook resales staan nu te lang te koop en zakken met vele procenten in prijs. Wellicht was het enkele jaren geleden nog te prijzig om een woning aan te schaffen. Soms is het bijzonder aantrekkelijk om een woning aan de Costa Blanca te kopen voor o.a. diegene die het eerst niet konden permiteren of voor diegene die nu willen investeren.

Als vakantiewoning
Een tweede woning aan de Costa Blanca kent voordelen. U kunt er met uw gezin enkele malen per jaar naar toe op vakantie gaan en genieten van een heerlijke tijd in uw eigen tweede thuis. Uiteraard kunnen wij, indien gewenst, in de tussenliggende periode uw woning verhuren. Wij hebben een uitgebreid netwerk en een aantrekkelijk verhuurconcept zowel voor u als eigenaar, maar ook voor onze en uw huurders. Op die manier kunt uw hypotheek, elektra en water en communidad ( bewonersvereniging) kosten reduceren. Mogelijkerwijs zal uw woning ook nog eens in waarde kunnen stijgen dan is het ook nog eens een investering. Dat wil niet zeggen dat uw woning over een paar jaar tientallen procenten in waarde is gestegen, maar dat moet u meer zien als lange termijn investering of een aanvulling op uw pensioen.

Als permanente bewoning
Uiteraard zijn er ook emigranten die zich willen vestigen aan de Costa Blanca. De keuze van de woning is dan meestal anders dan als u een woning aanschaft als tweede vakantiehuis. De woning moet aan meer wensen voldoen en meestal groter van omvang zijn. Dat is natuurlijk logisch u gaat hier immers permanent in wonen en daarom mag u zich best wat kritischer en emotioneler uitlaten. Vooral de omgeving is erg belangrijk. U kunt uwzelf bijvoorbeeld afvragen: Wilt u aan de levendige kust wonen of meer in het wat rustiger gelegen binnenland wonen tussen de Spanjaarden?

Eerst huren en dan een huis kopen en dan verhuren aan de Costa?
Het is natuurlijk ook mogelijk om eerst eens iets te huren voor een paar vakanties of om te overwinteren. U kunt dan goed oefenen en kijken of de omgeving, het weer en het leven aan de Costa Blanca u bevalt. Mocht dat zo zijn kunt u altijd nog overgaan tot het kopen van een woning aan de Costa Blanca. We krijgen ook verzoeken tot huurkoop. Dat wil zeggen dat u zorgvuldig uitzoekt welke woning u wilt huren, voor bijvoorbeeld een half jaar, en als het bevalt kunt u de woning kopen.

huis kopen costa blanca

huis kopen verkopen huren verhuren overwinteren vakantie appartement woning villa punta prima vega baja orihuela costa torrevieja costa blanca spanje