Playa Flamenca

Playa Flamenca aan de Orihuela Costa.

Playa Flamenca
Playa Flamenga is de naam van een urbanisatie en zandstrand in de deelgemeente Orihuela Costa binnen de gemeente Orihuela aan de Costa Blanca in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia. Deze deelgemeente ligt ongeveer 7,5 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de Spaanse oostkust. In 2010 telde Playa Flamenca 3001 inwoners. De urbanisatie Playa Flamenca kreeg zijn naam omdat de initiatiefnemers van bouwprojecten in de tachtiger jaren van de vorige eeuw uit Vlaanderen, België kwamen. De gemeente grenst in het noorden aan het strand Punta Prima, Las Calas in het westen en La Zenia in het zuiden. In het oosten ligt Playa Flamenca aan de Middellandse Zee. De autoweg N-332 ligt evenwijdig aan de Spaanse oostkust en doorkruist Playa Flamenca. Aan de noordwestzijde ligt de autosnelweg AP-7. Sinds 2007 heeft Playa Flamenca een nieuwe boulevard. 

Het gelijknamige witte zandstrand ligt in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela Costa en grenst in het noorden aan het strand Punta Prima en in het zuiden aan het strand La Zenia. Het heeft een lengte van 150 meter en breedte van 16 meter. De twee zandstranden La Mosca en La Estaca vallen onder Playa Flamenca. Laatstgenoemd zandstrand La Estaca is onderscheiden met de Blauwe Vlag.

De gemeente ligt op 25 minuten van de luchthaven van Murcia en op 45 minuten van Alicante. Het aantrekkelijkste van deze gemeente zijn uiteraard de nabije stranden. U zal ongetwijfeld genieten van een ontspannen vakantie, de zon, de Middellandse Zee en de rust van deze gezellige deel gemeente. Het Middellands-zeeklimaat, één van de gezondste ter wereld, is hier subtropisch en droog. De zomers zijn hier warm en lang, en de winters zacht, waardoor het hele jaar door in de open lucht activiteiten kunnen beoefend worden. Playa Flamenca is bekroond met de blauwe vlag voor het goede onderhoud en diensten op haar stranden. Deze stranden zijn schoon en hebben fijn goudkleurig zand. Er bestaan ook meer beschutte en rotsachtige zones langs uitstekend verzorgde promenades. Er is altijd wel ergens een straatmarkt, waarvan de markten in Torrevieja en Playa Flamenca de bekendste zijn. In de indirecte omgeving heeft u alle voorzieningen zoals supermarkten, terrasjes en restaurants. Het is een ideale plaats om te ontspannen en de stress van het drukke leven in de stad even achter u te laten.

playa flamenca

Playa Flamenca grenst in het noorden aan het strand Punta Prima, Las Calas in het westen en La Zenia in het zuiden.