San Fulgencio

  San Fulgencio aan de Costa Blanca in de Vega Baja.

San Fulgencio is een gemeente aan de Costa Blanca in Spanje. De gemeente San Fulgencio is gelegen in de comarca Vega Baja del Segura in de provincie Alicante dat behoort tot de autonome regio Valencia. De gemeente heeft een oppervlakte van bijna 20 km² en telt iets meer dan 12.000 inwoners exclusief de vele toeristen die de gemeente aandoen. San Fulgencio bestaat eigenlijk uit de oude historische kern en uit de nabijgelegen Urbanisatie La Marina.

In de jaren 80 van de 20ste eeuw kwam door de invloed van het toerisme in de gehele Vega Baja del Segura ook een grote stroom nieuwe bewoners de gemeente San Fulgencio bevolken. De nieuwe woonwijken (urbanizaciónes), veelal bedoeld voor de toeristische sector, zijn dichter bij de kust gebouwd dan de historische kern van San Fulgencio. De gemeente ligt dicht bij de kustplaatsen La Marina en Guardamar del Segura.

Uit de beginperiode van San Fulgencio zijn nog enkele archeologische vondsten terug te vinden. De vondsten bij La Escuera en El Oral zijn afkomstig uit de zesde tot negende eeuw na Christus. Het betreft bouwkundige overblijfselen, keramiek en potten afkomstig uit de Punische tijd. In het archeologisch museum van zijn enkele vondsten te bezichtigen uit de Iberische en Griekse oudheid. In de historische kern staat een parochiekerk uit de 18de eeuw.

De grootste bron van inkomsten in de regio is de toeristische sector. Veel toeristen doen deze gemeente aan waarbij voornamelijk wordt overnacht in bungalows en appartementen in de Urbanisatie La Marina. Vele horecagelegenheden en toeristische winkels zijn aldaar te vinden alsmede een gemeentelijk sportcomplex. Hoewel San Fulgencio niet direct is gelegen aan de kust, is het strand van het kustdorp La Marina op slechts een paar kilometer afstand gelegen. Voor meer vertier zijn toeristen aangewezen op de grotere stranden van Guardamar del Segura en Santa Pola en de populaire uitgaansgelegenheden van Torrevieja in het zuiden en Elche in het noorden van de gemeente. Dagelijkse vinden in diverse plaatsen in de omgeving markten plaats. In de oude kern van San Fulgencio is elke dinsdag markt en in de Urbanisatie La Marina op elke donderdag en zondag.

De gemeente is bereikbaar aan de oostkant (zeezijde) via de kustweg N-332 en aan de westkant via de autoweg CV-860. Diverse buslijnen van Vegabus verbinden de gemeente en de Urbanisatie La Marina onder meer met Alicante, Orihuela, Elche en Torrevieja. De internationale Luchthaven Alicante ligt in El Altet op zo'n 27 kilometer afstand ten noorden van San Fulgencio.

( Bron Wikipedia)

san fulgencio

huren verhuren huur verhuur overwinter vakantie woning huis appartement of villa in spanje costa blanca vega baja san fulgencio