La Marina

La Marina ligt aan de Costa Blanca op ongeveer 25 kilometer van de luchthaven van Alicante-Elche. La Marina behoort bij de gemeente Elche, in de provincie Alicante en het ligt aan de Middellandse Zee en aan de voet van de Sierra del Molar, vlakbij Guardamar del Segura en naast de Salinas van Santa Pola. Het strand van anderhalve kilometer wat aan het dorp van La Marina ligt heeft dezelfde naam. De belangrijkste toegang tot La Marina is via de nationale kustweg de N-332.

Deze idyllische kustplaats is ideaal voor vakantie of om er permanent te wonen. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 18 graden in de winter is het tevens als een van de gezondste plaatsen van Europa beschouwd. De lange zandstranden grenzend aan duingebied met pijnbomen, zijn schoon en zelf in het hoogseizoen is er genoeg ruimte. Direct aan de Middellandse Zee, vindt je gezellige gelegenheden, waar je voor een redelijk bedrag goed kunt eten, koffie drinken of een pilsje kunt pakken. Ook in de urbanisatie aan de rand van La Marina, vind u in de directe omgeving diverse winkelcentra, een bodega, barretjes, restaurants en een medisch centrum. Op de weekmarkt kunt u terecht voor al uw dagverse producten.

De geschiedenis van deze gemeente  is zeer uitgesproken met zijn relatie tot de stichting en het werk van kardinaal Belluga. Deze heeft belangrijk werk verricht in de regio van de Vega Baja del Segura, waar hij de ontwikkeling van nieuw landbouwgrond bevorderd heeft met de oprichting locaties voor nieuwe landbouwgebieden door moerassen droog te leggen voor gebruik van landbouw. Het oude dorp La Marina was een moerasgebied van de Vega Baja. Deze locatie is verplaatst naar de kust en op de oude locatie was men begonnen met het bouwen van woningen en nu ook wel genoemd de Urbanisatie van La Marina met uitzicht op de kustlijn. La Marina heeft ook een mooi duinen gebied met sub-tropische vegetatie zoals veel Agave planten.

De economie van La Marina was vroeger erg gericht op landbouw en visserij maar richt zich tegenwoordig meer op duurzaam toerisme dankzij een zeer restrictief beleid voor stadsontwikkeling. De jachthaven heeft een internationaal resort-camping van de hoogste categorie "Great Comfort" Dit is de belangrijkste toeristische attractie voor buitenlanders; in termen van lokaal toerisme is het bekroonde strand met de blauwe vlag de belangrijkste toeristische bron. De jachthaven heeft ook twee hotels en talloze restaurants in de stedelijke omgeving.

la marina stand vakantie

La Marina ligt aan de Costa Blanca op ongeveer 25 kilometer van de luchthaven van Alicante-Elche. La Marina behoort bij de gemeente Elche, in de provincie Alicante.