La Mata

Punta Prima holidays  Torre La Mata aan de Costa Blanca.

De kilometers lange zandstranden van de Costa Blanca zuid, staan bekend als de langste en de breedste van heel Spanje. De Costa Blanca zuid is aan de kust vlak en dat maakt het zeer geschikt voor fietsroutes en wandelingen door en rondom het natuur park van La Mata met prachtige uitzichten over het meer, de wijngaarden en de beschermde natuur. Uiteraard is wandelen door het unieke en beschermde duinengebied en over het strand van La Mata naar Guardamar del Segura ook een optie. Onderweg kunt u een gezellig terrasje meepikken bij één van de Cabana's op het strand, tapa's te eten en/of te genieten van een glaasje Sangria en om vervolgens weer terug te wandelen naar La Mata. De stranden stralen hier nog rust en ruimte uit en er zijn voldoende faciliteiten voor een heerlijk dagje strandleven.

Binnen een straal van 30 kilometer zijn er ook mooie steden, zoals Elche met haar palmenparken, audenthieke hystorische binnenstad en haar schoenenfabrieken, te bewonderen. Uiteraard mag een dagje Alicante met de jachthaven, de uitgestrekte boulevard, het oude centrum en de binnenstad gedeelte, ook wel klein Barcelona genoemd, niet ontbreken. U kunt ook met de boot vanuit Santa Pola naar het eilandje Tarbarca varen alwaar u kunt snorkelen, winkelen en tapa's eten op één van de vele terrasjes of een boottocht ervaren naar Benidorm met diverse stops in andere badplaatsen, waardoor u de Spaanse Costa Blanca en de mooiste plekjes beter leert kennen.

Het binnenland van de Costa Blanca zuid staat bekend om haar vele sinaasappel, amandel-en citroen plantages en op slechts 15 kilometer van La Mata bevindt u zich tussen de Spanjaarden en het echte Spaanse leven, waar wij u overigens graag naar toe brengen.

Er zijn naast dag-en stedentrips, excursies en de Spaanse cultuur nog heel wat meer te beleven. Vraagt u daarom eens, alvorens u van plan bent om bij ons te komen vakantievieren, eens vrijblijvend naar onze beschikbare informatie over de overige mogelijkheden tot vertier.

la mata torrevieja

La Mata aan de Costa Blanca in Spanje. Huur uw vakantie!