La Zenia

La Zenia aan de Orihuela Costa.

La Zenia is de naam van een urbanisatie en zandstrand in de deelgemeente Orihuela Costa binnen de gemeente Orihuela, aan de Costa Blanca, in de provincie Alicante en in de Spaanse autonome regio Valencia. De deelgemeente ligt ongeveer 8 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de Spaanse oostkust. In 2017 telde de wijk meer dan 2500 inwoners. De gemeente is onderverdeeld in twee gedeelten, namelijk La Zenia I en II. La Zenia grenst in het noorden aan de urbanisaties van Playa Flamenca, Montezenia in het westen en Cabo Roig, Las Amapolas IV en San Jose IV in het zuiden. 

Het gelijknamige witte zandstrand ligt in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela Costa en grenst in het noorden aan het strand Playa Flamenca en in het zuiden aan het strand Cabo Roig. Het strand heeft een lengte van 350 meter en een breedte van 60 meter. Verder zijn er op het strand o.a. vlonders tot aan de zee, een strandtent, een EHBO post en speciale toegang voor mindervaliden. Het strand is omgeven door talrijke restaurants en hotels.

In dit gebied vind u de stranden Cabo Roig, La Zenia, La Glea, Aqua Marina, Mill Palmeras, Punta Prima, Playa Flamenca en Campoamor. Deze kuststreek heeft zeer mooie zandstranden met glashelder water, afgewisseld met rotsenpartijen en veelal kleine baaitjes, wat dit gebied een van de mooiste streken aan de Costa Blanca maakt. Door de perfecte ligging en het aangename klimaat, en de meer dan 300 zonnedagen per jaar, maken dat stranden, baaien en watersporthavens het hele jaar door redelijk druk bezocht worden. Playa La Zenia ligt op loopafstand van Oasis Beach en is één van Orihuela’s meest bezochte stranden en bevindt zich tussen Playa Flamenca en Cabo Roig. Het strand heeft een lengte van 350 meter en door zijn ligging, de aanwezige faciliteiten en onderhoud verdient het zeker een Blauwe Vlag. Ook vanuit hier kunt u hier eindeloos wandelen langs de prachtige kustlijn wat op zich een prachtige bezienswaardigheid is. Het strand biedt speciale toegang voor mindervaliden, evenals openbare toiletten en douches, er is een eerste hulppost, er zijn openbare telefoons, parkeerplaatsen, taxistops en bushaltes, speelzones, jetskies en horeca. 

De autoweg N-332 ligt evenwijdig aan de spaanse oostkust en doorkruist La Zenia. Aan de noordwest zijde ligt de autosnelweg AP-7. De oprit van La Zenia via de autosnelweg AP-7 richting Murcia, heeft de bijzonderheid, dat hij niet het unieke tolhuis van de AP-7 passeert, zodat dit gedeelte van de AP-7 gratis is, terwijl de AP-7 verder in dit gebied overwegend een tolweg is.

La Zenia

huren verhuren huur verhuur overwinter vakantie woning huis appartement of villa in spanje costa blanca orihuela costa la zenia stranden