San Pedro del Pinatar

San Pedro in het uiterste zuiden van de Costa Blanca.

San Pedro del Pinatar is gelegen in de Spaanse provincies Alicante-Murcia in het uiterste zuiden van de Costa Blanca en heeft een oppervlakte van 22 km². Ten noorden van San Pedro liggen de steden Elche op 67 kilometer en Alicante op 78 kilometer. Ten zuiden van San Pedro ligt de stad Cartagena op 38 kilometer en ten westen ligt de stad Murcia op 50 kilometer. San Pedro del Pinatar heeft meer dan 25.000 inwoners. San Pedro del Pinatar kreeg haar naam in de zeventiende eeuw na de aanleg door de Franciscanen van een kapel, die gewijd was aan Apostel Petrus. Voorheen was de gemeente bekend onder de naam Pinatar. Deze naam verkreeg het door het bestaan van uitgestrekte dennenbossen. In het boek "Libro de la Montería", dat handelt over het leven van Alfons XI van Castilië, wordt omschreven hoe jagers in het gebied tijdens de winterperiode op wilde zwijnen kwamen jagen.

In Lo Pagán nabij San Pedro del Pinatar zijn modderbaden gelegen en trekken jaarlijks duizenden toeristen met onder andere reuma klachten. De modder heeft een verzochtende werking op de klachten als gevolg van gewrichtsaandoeningen.

De geschiedenis gaat terug tot het Romeinse tijdperk, waaruit overblijfselen van huizen zijn ontdekt en waarbij de exploitatie van de zoutvlakten van Coterillo is begonnen; zoutvlaktes die vandaag nog steeds werken. Deze wetlands werden gevormd met de duinen en het strand van La Llana, de oudste van de regionale parken van Murcia, en die een toevluchtsoord is voor meer dan honderd vogelsoorten, waaronder de flamingo een bijzondere vermelding verdient. 

De gemeente bevindt zich aan de noordkant van het Mar Menor gebied en is gelegen aan de Middellandse Zee en deels aan de Costa Cálida  wat ook wel in het Spaans warme kust genoemd wordt. Op het grondgebied van San Pedro del Pinatar is ook een natuurpark gelegen, dat Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar, ook wel Región de Murcia Digital genoemd wordt. Het bestaat voornamelijk uit meren waar zout gewonnen wordt.

san pedro del pinatar huis kopen of huren

san pedro del pinatar is gelegen in de Spaanse provincies Alicante-Murcia in het uiterste zuiden van de Costa Blanca en heeft een oppervlakte van 22 km².