Santa Pola

Santa Pola aan de Costa Blanca.

Deze stad is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia aan de Costa Blanca zuid met een oppervlakte van 58 km². In 2017 telde de gemeente meer dan 30.000 inwoners. De stad heeft 7 wachttorens uit de 16e eeuw, waarmee vroeger de vijand kon worden gezien. Het fort Castillo Fortaleza stamt uit 1558 en waar Italiaanse architecten voor werden ingehuurd om ervoor te zorgen dat de mariniers die de kusten moesten bewaken tegen op roof uitzijnde piraten een onderkomen kregen. Aan dezelfde kust van de gemeente, met haar prachtige stranden, zijn tegenwoordig veel kiters en surfers uit heel Europa actief, die door de gunstig windligging zich helemaal kunnen uitleven. De onlangs gerenoveerde boulevard van Santa Pola is zeer lang gertekt en is betegeld met een zeer fraai mozaiek. De boulevard beschikt over een tal van terrassen, restaurants en barretjes waar u kunt genieten van een mooi uitzicht op de grote haven.

De plaats Gran Alacant behoort tot de gezellige vissersplaats van de stad, welke een zeer centrale en ideale ligging heeft. Er rijdt een toeristentrein langs o.a. de verschillende winkelcentra van Gran Alacant en naar het strand, meer informatie over deze trein is te vinden op Gaspirit  Dichtbij de zoutvlaktes van het vissersdorpje Santa Pola ziet u nog vele flamingo’s en andere vogels in het beschermde natuurreservaat. Diverse stranden zijn, zoals de stranden van Carabassi en Santa Pola zijn op slechts enkele autominuten bereikbaar. Vanaf Santa Pola kunt u met de boot naar het eiland Isla Tabarca waar u o.a. kunt snorkelen en kunt genieten van de Spaanse visrestaurants.

Zoals aan heel de Costa Blanca kunt u ook in deze omgeving diverse gezellige markten bezoeken zoals de donderdagmarkt van Gran Alacant en/of de zaterdagmarkt van Santa Pola. De provincie hoofdstad Alicante ligt ongeveer op 10 kilometer afstand van de stad, de schitterende boulevard, de haven, het kasteel van Santa Barbara en diverse uitgaansmogelijkheden zijn zeker het bezichtigen waard. Bekende (pret) parken in de omgeving van Benidorm zoals Terra Mitica, Mundo Mar, Terra Natura en Aqualandia zijn op 3 kwartier afstand van Santa Pola te bereiken.

santa pola strandvakantie

huren verhuren huur verhuur overwinter vakantie woning huis appartement of villa in spanje costa blanca santa pola stranden