verhuren en verhuur aan de costa blanca in spanje

Verhuren en verhuur in Spanje aan de Costa Blanca

Thuisinspanje.net levert diversen diensten en bemiddeling in verhuurmanagement tegen scherpe tarieven. Wij zijn gespecialiseerd in het verhuren en overwinteren van vakantiewoningen en appartementen in de regio Costa Blanca in Spanje.

Kwaliteit en persoonlijke verhuurbenadering zijn onze sleutelwoorden. Zo bepalen wij in een persoonlijk onderhoud alle belangrijke aspecten zoals de huurprijzen, overwintering, uw eigen bezetting, of u huisdieren wenst, het maximaal aantal personen, waar u op moet letten, de inventarislijst en de onderhoudsvrije maar toch aansprekende inrichting. Zo benaderen wij ook de optimale samenwerking tussen ons en onze eigenaren en streven wij gezamenlijk naar een zo hoog mogelijke bezetting. 

Hoe kunt u uw vakantieverblijf verhuren via Thuisinspanje.net?

Meldt u aan
Aanmelden gaat heel simpel. U stuurt ons uw interesse. Wij reageren zo snel mogelijk en vragen om alle relevante informatie. Met de juiste foto's en informatie plaatsen wij gratis uw vakantiewoning binnen 15 minuten. Thuisinspanje.net is er speciaal voor eigenaren die hun Spaanse vakantiewoning willen verhuren, én natuurlijk voor huurders die op zoek zijn naar een vakantieaccommodatie in Spanje. Via Thuisinspanje.net kunt u op een gemakkelijke, gebruiksvriendelijke en professionele manier uw vakantieaccommodatie onder de aandacht brengen bij onze en bij uw geïnteresseerde potentieele huurders.

verhuren van uw vakantie woning

Bent u een trotse eigenaar van een vakantie woning aan de Costa Blanca zuid en wilt u uw vakantieappartement of vakantie woning gaan verhuren? Dan nemen wij de zorg van verhuren uit handen en dat kunt u bij ons uitbesteden. Dan zijn wij geïnteresseerd in samenwerking en uitbreiding van ons aanbod. 

Wij kunnen voor u de werving van huurders via onze eigen en collega websites aanbieden en regelen dan ook de promotionele activiteiten rondom uw woning. Wij verzorgen voor u de afhandeling van de gehele reserveringsprocedure. Dat betekent van boeking tot uw betaling tot retournering borg naar de huurder. Wij kunnen ook bemiddelen en/of zorg dragen voor het sleutelbeheer, de servicediensten, beheer van uw vakantiewoning en alle andere voorkomende beheerdiensten

Ook kunt u zelf, door bijvoorbeeld een eigen website en eigen advertenties, en met behulp van ons netwerk en ervaring, uw woning gaan verhuren, om tot een zo goed mogelijk huurrendement te komen. Heeft u een woning die binnen ons profiel past en heeft u interesse? Dan nodigen wij u uit contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden dan zo snel mogelijk uw aanvraag.

Registreer uw vakantiewoning en krijg uw licentie
In 2013 werd een registratiesysteem ingevoerd waarmee eigenaren hun vakantiehuizen, woningen, villa's of appartementen vrijwillig konden registreren. Echter sinds kort of in de zeer nabije toekomst zal het echt verplicht gaan worden om uw onroerend goed, bestemd voor verhuur, te registreren. In 2017 was de Spaanse overheid daar nog redelijk soepel in. Het hangt ook af van de deelstaat waar u uw woning verhuurd. De regels kunnen per deelstaat verschillen maar in het algemeen zullen alle eigenaren van een verhuurwoning tot registratie verplicht worden. Het zal strenger worden en er worden meer controles uitgevoerd. Wij raden u daarom aan om uw vakantiewoning zo snel mogelijk te laten registeren om uw licentienummer te verkrijgen. De Spaanse overheid kan bij het verplicht registeren, een boete opleggen als uw licentienummer niet bekend is en u toch aantoonbaar verhuurd.

Registratie en het verkrijgen van een licentienummer hebben betrekking op vakantieappartementen, studio's, villa's, chalets, bungalows en andere soortgelijke objecten. Uw bezit zal moeten voldoen aan de Spaanse normen met betrekking tot verhuurbaarheid, bewoonbaarheid en veiligheid. Via een Gestor wordt er een afspraak gemaakt met een archtect. De architect zal met u de woning doornemen en maakt een plattegrond, neemt de maten op en controleert verder alles of uw woning aan de normen voldoet. De kosten daarvan zullen ongeveer éénmalig € 150,- bedragen. Als uw vakantieverblijf is goedgekeurd wordt die aangemeld. Zodra u uw licentienummer heeft, moet dit worden opgenomen in alle advertenties waar u uw vakantiewoning aanbiedt.

Als u 2 tot 4 vakantieverblijven verhuurd, moet u elk afzonderlijk verblijf registreren. Als u er 5 of meer vakantieverblijven verhuurd moet u zich registreren als een 'Empresa' (bedrijf), in plaats van een persoon. Uw bedrijf ontvangt dan generiek inschrijvingsnummer, als niet individuele registratie van onroerend goed maar als bedrijf.

Verhuurlicentie en belasting in Spanje
Als u een niet resident bent in Spanje en een inkomen ontvangt vanuit vakantieverhuur van uw woning, dan moet u dit inkomen van 19 % van uw netto verhuur inkomen aangeven in Spanje. Dit geeft u aan samen met de verklaring van niet residentie (Modelo210).Voor niet residenten buiten Europa het belastingtarief 24%

De kosten die u maakt en de facturen die u ontvangt met betrekking tot uw eigendom-onroerend goed, zijn aftrekbaar en kunnen worden verrekend met de aangifte van uw huurbelasting. Aftrekposten zijn onder andere uw woningverzekering, uw hypotheek, de gemeenschappelijke lasten van de community, beheer contract, elektra, water en onderhoudskosten. Alle kosten moeten worden aangegeven inclusief IVA of BTW.

Ook als u een niet-ingezetene in Spanje bent moet u nog steeds uw vakantie verhuurinkomen hier in Spanje aangeven. Spanje heeft een verdrag ter voorkoming van dubbele belastingheffing met een aantal EU-landen. Omdat uw woning in Spanje staat ingeschreven moet u hier uw verhuur inkomsten aangeven. U kunt niet dubbel belast worden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze collega's van Aserpro. Zij kunnen u bijstaan met uw belastingaangifte, alle vragen en registratie van uw vakantiewoning.

Zie web-site: Aserproconsulting of u kunt een mail sturen naar: peter@oremfi-by-aserpro.com

verhuren van uw vakantie woning

bij verhuren Verhuurlicentie en belasting in Spanje