Vega Baja

Vega Baja Spanje.

De Vega Baja del Segura is een gebied in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia aan de aan de oostkust van Spanje aan de Costa Blanca De totale oppervlakte van de Vega Baja bedraagt 957 km² en heeft ongeveer 400.000 inwoners. Het gebied van de Vega Baja del Segura heeft 27 plaatsen of gemeenten.

Vega Baja del Segura is een regio van het autonome gebied van Valencia in Spanje en gelegen in het zuidelijkste puntje van de provincie Alicante, op de grens met de regio Murcia. De hoofdstad Orihuela is een belangrijke historische stad. Deze stad, gelegen op de vlakte, maakt deel uit van de grootste gemeente in de regio en is de tweede qua bevolking met ruim 80.00 inwoners. De havenstad Torrevieja, gelegen aan de kust, is de grootste stad qua bevolking met meer dan 100.000 inwoners.

In de Vega Baja vindt men ook het Embalse de La Padrera en voorziet een groot deel van de Vega Baja van water en irrigatie water voor de boeren. Het wat hoger gelegen stuwmeer, met aangrenzend het dorpje Torremendo, is een prachtig beschermd heuvelachtig natuurgebied met daarin veel amandelbomen, pijnboombossen en het gehucht Rebate met het gelijknamige Spaanse familierestaurant. Er zijn tevens mogelijlheden om er te wandelen, te fietsen, paard te rijden en quad te rijden maar ook door gewoon eens te gaan kijken en de natuur te bewonderen. Je kunt er helemaal omheen rijden en dat duurt ongeveer met de auto een half uur. Het water is altijd mooi blauw-turquoise vanwege de kristallen die zich in het water bevinden, en 's avonds kan je genieten van de vele vogels en een mooie zonsondergang.

Het reliëf van het gebied wordt gevormd door de vlakte van rivier de Segura, die zijn oorsprong diep in het binnenland van de provicie Murcia kent. De Segura is nuttig voor de geïrrigeerde landbouw, die voornamelijk uit citrusboomgaarden, artisjokken, broccoli en olijfgaarden bestaan. De Segura mondt in Guardamar uit in de Middelandse zee aan de Costa Blanca. Het omringende landschap kenmerkt zich door contrasterende droogtes in bergachtige gebieden met een aantal droge gewassen.

vega baja

Vega Baja del Segura is een regio van het autonome gebied van Valencia in Spanje en gelegen in het zuidelijkste puntje van de provincie Alicante,