Algorfa

Algorfa aan de Costa Blanca.

Algorfa is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 18 km2 en heeft ruim 4000 inwoners. Algorfa is een zeer gezellig dorpje wat landelijk is gelegen nabij het riviertje El Segura en is omgeven door sinaasappelvelden, citroenenvelden en olijfbomen. Het authentieke dorpsplein bij de kerk is voorzien van gezellige terrasjes, barretjes en restaurants. In het centrum bevinden zich tevens een aantal typisch Spaanse winkeltjes zoals een bakkertje, slagerij, poelier en supermarktjes.

Het kasteel van Montemar en de neogotische kerk, liggen even buiten het centrum. De gemeente ligt niet direct aan de kust maar 10 kilometer in het binnenland en het traditionele en relaxe Spaanse leven is hier nog duidelijk aanwezig. Algorfa is niet erg toeristisch maar de stranden van Guardamar, La Marina en Torrevieja met veel vertier, liggen op nog geen 12 kilometer. De gezellige markt van Algorfa is op woendag en aldaar kunt u al uw verse producten en kleding zeer voordelig inkopen.

Op een paar kilometer van het dorp ligt de indrukwekkende golf baan La Finca golf met een 5 ***** hotel en een spa. De golfbanen zijn omgeven door mooie woningen en prachtige aangelegde tuinen en ligt midden in de natuur. Op 10 kilometer ligt het stuwmeer Embalse de La Padrera en voorziet een groot deel van de Vega Baja van water en irrigatie water voor de boeren. Het  wat hoger gelegen stuwmeer, met aangrenzend het dorpje Torremendo, is een prachtig beschermd heuvelachtig natuurgebied met daarin veel amandelbomen, pijnboombossen en het gehucht Rebate met het gelijknamige Spaanse familierestaurant. Er zijn tevens mogelijlheden om er te wandelen, te fietsen, paard te rijden en quad te rijden maar ook door gewoon eens te gaan kijken en de natuur te bewonderen. Je kunt er helemaal omheen rijden en dat duurt ongeveer met de auto een half uur. Het water is altijd mooi blauw-turquoise vanwege de kristallen die zich in het water bevinden, en 's avonds kan je genieten van de vele vogels en een mooie zonsondergang.

Kortom met meer dan 300 dagen zon per jaar, een prachtige omgeving met citrusplantages en olijfbomen, de Rio Segura, het typische Spaanse leven en de talloze wandel en fietsmogelijkheden, is Algorfa de plaats om tot rust te komen en te genieten van het leven, de zon en de natuur. De drukte, de levendige stranden en het uitgaansleven kunt u binnen een kwartier opzoeken. Het vliegveld van Alicante ligt op 55 kilometer.

Algorfa pleintje en koop hier uw huis

huren verhuren kopen huur verhuur overwinter vakantie woning huis appartement of villa in spanje costa blanca vaga baja algorfa