San Miguel de Salinas

  San Miguel de Salinas.

San Miguel is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 55 km². In 2017 telde San Miguel de Salinas meer dan 8000 inwoners. San Miguel de Salinas is een dorp gelegen aan de rand van de Veja Baja en in het zuiden van de Costa Blanca. San Miguel bevindt zich op 7 kilometer van Torrevieja. Het is tevens het hoogst gelegen dorp van de omgeving en vanaf San Miguel heeft u een fraai uitzicht over de Vega Baja, Torrevieja met haar roze zoutmeer en de zee. Het is een klein en gemoedelijk dorp maar heeft een totaal grondgebied van ca. 54 km² en strekt zich uit vanaf het binnenlands berglandschap tot aan de vlakte, ook wel 'El Llano' genoemd, waar de zoutmeren, de Salinas, zich bevinden. De uitstrekte markt is er op woensdag waar je jouw dagelijkse verse producten kunt kopen.

Lokale wegen verbinden het dorp met Orihuela, Bigastro en Torrevieja en de Orihuela Costa en natuurlijk andere dorpen in de buurt. De aangrenzende dorpen en steden zijn respectievelijk Almoradí, Orihuela, Torrevieja, Pilar de la Horadada en Los Montesinos. Op slechts 8 kilometer gelegen bevinden zich de zandstranden van de Orihuela Costa en Torrevieja. Diverse gezellige centra zijn op slechts een enkele auto minuten bereikbaar, waaronder het grote commerciële centrum La Zenia Boulevard. San Miguel de Salinas is zeer geliefd voor de golfliefhebber omdat zich in de nabije omgeving de 3 bekende golfbanen Las Colinas, Las Ramblas en Campoamor te vinden zijn.

Het stuwmeer Embalse de la Padrera lig op een paar kilometer van San Miguel de Salinas en voorziet een groot deel van de Vega Baja van water en irrigatiewater voor de boeren. Het  wat hoger gelegen stuwmeer, met aangrenzend het dorpje Torremendo, is een prachtig beschermd heuvelachtig natuurgebied met daarin veel amandelbomen, pijnboombossen en het gehucht Rebate met het gelijknamige Spaanse familierestaurant. Er zijn tevens mogelijlheden om er te wandelen, te fietsen, paard te rijden en quad te rijden maar ook door gewoon eens te gaan kijken en de natuur te bewonderen. Je kunt er helemaal omheen rijden en dat duurt ongeveer met de auto een half uur. Het water is altijd mooi blauw-turquoise vanwege de kristallen die zich in het water bevinden, en 's avonds kan je genieten van de vele vogels en een mooie zonsondergang.

san miguel de salinas huren en kopen

huren kopen verkopenverhuren huur verhuur overwinter vakantie woning huis appartement of villa in spanje costa blanca vega baja san miguel de salinas