Torrevieja

Torrevieja aan de Costa Blanca.

Torrevieja ofwel in het Valenciaans Torrevella, is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee. Deze stad ligt 41 km ten zuiden van Alicante in Spanje. De gemeente is 71 km2 groot en heeft ongeveer 20 km kustlijn. In 2017 had Torrevieja ruim 110.000 inwoners. Het toerisme is de voornaamste bron van inkomsten. In de zomer kan de totale bevolking wel oplopen tot meer dan 200.000 inwoners. Vroeger was echter de zoutwinning uit de zoutmeren de Salinas van Torrevieja en La Mata, de belangrijkste bron van inkomsten. De zoutwinning is nog steeds van behoorlijke omvang.

In Torrevieja kunt u niet alleen genieten van de prachtige stranden en boulevard, maar ook zijn een tweetal zoutmeren aanwezig. Deze gebieden zijn gratis te bezoeken en u kunt er lekker relaxen. Smeer u zelf in met modder en laat dit goed opdrogen. Nadat de modder is opgedroogd, neemt u een duik in het zoutmeer. Dit heeft een goede werking op de huid en geeft ook nog eens een ontspannend gevoel. De zoutmeren zijn te vinden bij Salinas de Torrevieja. De meren zijn bijzonder populair bij mensen die met hartproblemen, reuma, artritis of astmatische aandoeningen waarbij gezegd wordt dat de genezende krachten van de zoutmeren verlichting geven, in combinatie met het warme klimaat en schone lucht. 

Torrevieja, gelegen aan zee met zijn vele stranden is een typische Spaanse badplaats, beschikt over een 3 km lange wandelpromenade aan zee, vol terrasjes, winkels en restaurants, gezelligheid en sfeer. De haven is gelegen bij het bruisende centrum. Van hieruit vertrekken onder meer boten naar het eiland Tabarca. Er zijn tevens verschillende watersporten mogelijk. Een van de grootste week markten van de Costa Blanca is in Torrevieja en op elke vrijdag. Voor de golfliefhebber ligt op minder dan 15 minuten rijden de golfbanen Las Ramblas, Villamartin, Las colinas, Campoamor en La Finca. Het waterpark Aquapolis is geopend van half juni tot en met half september en is voorzien van een grote verscheidenheid aan glijbanen en zwembaden. Voor de visliefhebber, er word bijna overal gevist langst de kust.

torrevieja stranden
 

In Torrevieja kunt u niet alleen genieten van de prachtige stranden en boulevard, maar ook zijn een tweetal zoutmeren aanwezig.