Orihuela Costa

Orihuela Costa

Orihuela Costa is gelegen aan de Spaanse oostkust ter hoogte van de stad Orihuela, die zelf 20 km landinwaarts ligt en bevindt zich het kustgebied van de gemeente Orihuela. Dit kustgebied heet Orihuela Costa en is een deelgemeente van de gemeente Orihuela. De kustlijn van Orihuela Costa strekt zich uit over een lengte van 16 km en grenst in het noorden aan de spaanse havenstad Torrevieja en in het zuiden aan de autonome regio Murcia. Aan de Orihuela Costa bevinden zich 57 urbanisaties, 4 golfbanen en 2 jachthavens. Orihuela Costa staat internationaal bekend om zijn playas met mooie witte zandstranden en helder water, kreken (calas), die worden afgewisseld door hoge steile kliffen (acantilados). Diverse stranden in Orihuela Costa zijn onderscheiden met de Blauwe Vlag.

Orihuela Costa bezit prachtige witte zandstranden met helder water. Veel zandstranden zijn onderscheiden met de prestigieuze Blauwe Vlag vanwege de beschikbaarheid en aanwezigheid van vele faciliteiten, zoals vlonders op sommige stranden, strandwachttorens, ehbo-posten en douches. Naast de zandstranden zijn er vele kreken (calas). De zandstranden en kreken worden bovendien afgewisseld door hoge steile kliffen (acantilados).

Leefklimaat
Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote salinas (zoutmeren) in de omgeving, staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon. Het gebied is daarom in trek bij ouderen en zieken met allerlei chronische gezondheidsklachten. Er wordt wel gezegd, dat de omgeving de gezondheid bevordert vanwege de relatief hoge concentraties jodium in de lucht door de aanwezigheid van de salinas. In de omgeving zijn veel klinieken voor hart-en vaatziekten, reuma en huidaandoeningen.

Golfbanen
Tussen de urbanisaties van Orihuela-Costa liggen verder nog vier 18-holes golfbanen met in totaal 72 holes en een oppervlakte van 1.700.000 m². Op deze internationaal erkende golfbanen, vinden regelmatig belangrijke Europese golftoernooien plaats. Deze vier golfbanen zijn achtereenvolgens:

In Orihuela Costa zijn 6 belangrijke zandstranden en deelgemeentes te onderscheiden

Punta Prima
Punta Prima is het zuidoostelijke deel van de deelgemeente Orihuela Costa, die op haar beurt deel uitmaakt van de gemeente Orihuela aan de Costa Blanca in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia. Punta Prima ligt ongeveer 5 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de Spaanse oostkust.

In 2017 telde Punta Prima meer dan 3000 inwoners. Met Punta Prima wordt ook het strand aangeduid van de wijk. Het gelijknamige witte zandstrand Punta Prima ligt het meest noordelijk in een reeks van zes stranden van de deelgemeente Orihuela-Costa en grenst in het noorden aan het meest zuidelijke strand Playa De Los Náufragos van de stad Torrevieja en in het zuiden aan het strand Playa Flamenca. Het heeft een lengte van 170 meter en breedte van 14 meter. Het strand is bereikbaar via hellingen en trappen. Vanaf juli 2010 beschikt Punta Prima over een lift aan het strand om het hoogteverschil van 7 meter te overbruggen. Punta Prima is het enige strand binnen de autonome regio Valencia, dat over een lift aan het strand beschikt. Verder zijn er op het strand onder andere vlonders tot aan de zee, een strandwachttoren, ehbo-post en parking.

Punta Prima grenst in het noorden aan de plaatsen Rocío Del Mar, La Campana in het westen en Alameda Del Mar in het zuiden. In het oosten grenst Punta Prima aan de Middellandse Zee. De meest zuidelijke buitenwijken van de havenstad Torrevieja bevinden zich op een steenworpafstand ten noorden van Punta Prima. Verder ligt Punta Prima ten zuiden van de autoweg N-332, die evenwijdig ligt aan de spaanse oostkust.

Playa Flamenca
Playa Flamenga is de naam van een urbanisatie en zandstrand in de deelgemeente Orihuela-Costa binnen de gemeente Orihuela aan de Costa Blanca in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia. Playa Flamenca ligt ongeveer 7,5 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de Spaanse oostkust. In 2010 telde Playa Flamenca 3001 inwoners. De urbanisatie Playa Flamenca kreeg zijn naam omdat de initiatiefnemers van bouwprojecten in de tachtiger jaren van de vorige eeuw uit Vlaanderen, België kwamen. Playa Flamenca is onderverdeeld in twee gedeelten, namelijk Playa Flamenca I en Playa Flamenca II.

Het gelijknamige witte zandstrand Playa Flamenca ligt in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela Costa en grenst in het noorden aan het strand Punta Prima en in het zuiden aan het strand La Zenia. Het heeft een lengte van 150 meter en breedte van 16 meter. De twee zandstranden La Mosca en La Estaca vallen onder Playa Flamenca. Laatstgenoemd zandstrand La Estaca is onderscheiden met de Blauwe Vlag.

Playa Flamenca grenst in het noorden aan het strand Punta Prima, Las Calas in het westen en La Zenia in het zuiden. In het oosten ligt Playa Flamenca aan de Middellandse Zee. De autoweg N-332 ligt evenwijdig aan de Spaanse oostkust en doorkruist Playa Flamenca. Aan de noordwestzijde ligt de autosnelweg AP-7. Sinds 2007 heeft Playa Flamenca een nieuwe boulevard.

La Zenia
La Zenia is de naam van een urbanisatie en zandstrand in de deelgemeente Orihuela Costa binnen de gemeente Orihuela aan de Costa Blanca in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia. La Zenia ligt ongeveer 8 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de Spaanse oostkust. In 2010 telde La Zenia 1815 inwoners. 

Het gelijknamige witte zandstrand La Zenia ligt in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela Costa en grenst in het noorden aan het strand Playa Flamenca en in het zuiden aan het strand Cabo Roig. Het heeft een lengte van 350 meter en breedte van 60 meter. Verder zijn er op het strand o.a. vlonders tot aan de zee, een ehbo-post en speciale toegang voor mindervaliden.Het strand is omgeven door talrijke restaurants en hotels.

La Zenia is onderverdeeld in twee gedeelten, namelijk La Zenia en La Zenia II. La Zenia grenst in het noorden aan de urbanisaties Playa Flamenca, Montezenia in het westen en Cabo Roig, Las Amapolas IV en San Jose IV in het zuiden. In het oosten ligt La Zenia aan de Middellandse Zee.

De autoweg N-332 ligt evenwijdig aan de spaanse oostkust en doorkruist La Zenia. Aan de noordwest zijde ligt de autosnelweg AP-7. De oprit van La Zenia via de autosnelweg AP-7 richting Murcia, heeft de bijzonderheid, dat hij niet het unieke tolhuis van de AP-7 passeert, zodat dit gedeelte van de AP-7 gratis is, terwijl de AP-7 verder in dit gebied overwegend een tolweg is.

Cabo Roig 
Cabo Roig is de naam van een urbanisatie , zandstrand en jachthaven in de deelgemeente Orihuela Costa binnen de gemeente Orihuela aan de Costa Blanca in de provincie Alicante in de spaanse autonome regio Valencia. Cabo Roig ligt ongeveer 9,5 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de spaanse oostkust. In 2010 telde Cabo Roig 700 inwoners. Cabo Roig betekent letterlijk uit het spaans vertaald afgeknabbelde kaap. Cabo is het spaanse woord voor kaap¨ en Roig komt van het spaanse werkwoord roer, wat afknabbelen betekent.

Het gelijknamige witte zandstrand Cabo Roig ligt in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela Costa en grenst in het noorden aan het strand La Zenia en in het zuiden aan het strand Campoamor. Het heeft een lengte van 420 meter en breedte van 18 meter. Het strand is bereikbaar via trappen en hellingen. Verder zijn er op het strand o.a. een strandwachttoren, een ehbo-post en speciale toegang voor mindervaliden. Het strand is omgeven door talrijke restaurants en onderscheiden met de Blauwe Vlag sinds 1992.

Het begin van de bouw van deze urbanisatie ontstaat eind jaren 50, maar het plan werd gedeeltelijk afgekeurd tot 1972. De urbanisatie is gebouwd rondom een oude verdedigingstoren uit de 16e eeuw. Cabo Roig grenst in het noorden aan de urbanisaties La Zenia, Las Amapolas IV in het westen en Aquamarina in het zuiden. In het oosten ligt Cabo Roig aan de Middellandse Zee. Cabo Roig ligt ten zuiden van de autoweg N-332, die evenwijdig ligt aan de spaanse oostkust. Aan de noordwest zijde ligt de autosnelweg AP-7.

De jachthaven van Cabo Roig bezit 207 ligplaatsen, voor plezierjachten met een lengte tot 12 m en diepgang van 1 tot 3m. De jachthaven beschikt over veel faciliteiten waaronder een droogdok, hijskraan van 3 ton (3000kg), werk-en reparatieplaats. Verder zijn er een restaurant, bar en watersportschool. Er bestaat de mogelijkheid tot o.a. duiken, jetski, windsurfen en wakeboarden. De jachthaven is gemoderniseerd voor een bedrag van meer dan 2 miljoen euro.

Opvallend is de oude verdedigingstoren van Cabo Roig, gebouwd in de 16e eeuw. Oorspronkelijk een militair verdedigingswerk tegen aanvallen van piraten en berbers. De toren is opgetrokken uit gemetseld natuursteen en bevat twee verdiepingen en bovenop een terras. De toren staat sinds 1949 op de monumentenlijst en is volledig gerestaureerd in haar oude staat. Urbanisatie Cabo Roig is gebouwd rondom deze toren, die tegenwoordig deel uitmaakt van een restaurant.

Campoamor
Dehesa De Campoamor is de naam van een urbanisatie , zandstrand en jachthaven in de deelgemeente Orihuela-Costa binnen de gemeente Orihuela aan de Costa Blanca in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia. Dehesa De Campoamor ligt ongeveer 12,8 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de Spaanse oostkust. In 2010 telde Dehesa De Campoamor 868 inwoners. Samen met Lomas De Campoamor (265) in totaal 1133 inwoners.

Dehesa De Campoamor betekent letterlijk uit het Spaans vertaald het weiland van Campoamor. Dehesa is het spaanse woord voor weiland en Campoamor verwijst naar de spaanse dichter en schrijver Ramón De Campoamor, die gouverneur was van de provincie Alicante in 1854 en door zijn huwelijk met Guillermina O´Gorman het gebied Dehesa de Matamoros kocht en de naam veranderde in Dehesa de Campoamor.

Het gelijknamige witte zandstrand Campoamor ligt in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela-Costa en grenst in het noorden aan het strand Cabo Roig en in het zuiden aan het strand Mil Palmeras. Het heeft een lengte van 650 meter en breedte van 20 meter. Verder zijn er op het strand o.a. een strandwachttoren, een ehbo-post , vlonders en een speciale toegang voor mindervaliden, een restaurant en hotel . ´s Zomers is het strand gevuld met toeristen uit Spanje (vooral uit Murcia, Alicante en Madrid) en uit het buitenland.( voornamelijk uit Duitsland en Groot-Brittannië).

Het strand van Dehesa De Campoamor wordt verder onderverdeeld in:

Playa De La Glea ook wel La Playa Grande (het grote strand) genoemd. Dit is het grootste strand en is onderscheiden met de Blauwe Vlag en Q Vlag, beide toeristische onderscheidingen. Dit strand bezoeken voornamelijk buitenlandse toeristen en inwoners uit Orihuela-Costa en Torrevieja. In 2010 is er een oase van palmbomen met kinderspeelvoorwerpen geplaatst.
Playa Barranco Rubio, ook wel La Playa Pequena (het kleine strand) genoemd. Traditioneel wordt dit strand vooral bezocht door inwoners uit Murcia en Alicante en badgasten die jaarlijks Dehesa de Campoamor bezoeken. Dit is meer een familiestrand. In 2010 is er een groot kinderpark geïnstalleerd, onderdeel van de verbeteringen van de toegangen tot het strand. Het strand is onderscheiden met de Blauwe Vlag.

Playa De Aguamarina, dat onderdeel is van Playa De La Glea en het minst groot van Campoamor. Het is het enige strand in deze urbanisatie zonder Blauwe Vlag.

De bouw van deze urbanisatie begon in 1963, maar het plan werd gedeeltelijk afgekeurd tot 1972 met verscheidene aanpassingen in de jaren erna tijdens de uitbreiding. Dehesa De Campoamor grenst in het noorden aan de urbanisaties Cabo Roig, El Pinar De Campoverde in het westen en Mil Palmeras in het zuiden. In het oosten ligt Dehesa De Campoamor aan de Middellandse Zee. Dehesa De Campoamor ligt ten zuiden van de autoweg N-332, die evenwijdig ligt aan de spaanse oostkust. Aan de noordwest zijde ligt de autosnelweg AP-7.

De jachthaven van Campoamor betreft een origineel ontwerp, dat zich mooi aanpast aan het landschap. De jachthaven bezit 348 ligplaatsen. De jachthaven beschikt over veel faciliteiten waaronder een droogdok, hijskraan van 10 ton (10.000kg. Verder zijn er een restaurant, hotel, bar en watersportschool. Er bestaat de mogelijkheid tot windsurfen en zeilen.

Mil Palmeras
is de naam van een urbanisatie en zandstrand in de deelgemeente Orihuela-Costa binnen de gemeente Orihuela aan de Costa Blanca in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia. Mil Palmeras ligt ongeveer 14,7 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de Spaanse oostkust. In 2010 telde Mil Palmeras 1384 inwoners.

Het gelijknamige witte zandstrand Mil Palmeras ligt het meest zuidelijk in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela-Costa en grenst in het noorden aan het strand Campoamor en in het zuiden aan het strand Torre De La Horadada. Het heeft een lengte van 346 meter en breedte van 45 meter. Verder zijn er op het strand o.a. een strandwacht, vlonders tot aan het strand, douches, een zone voor spelen en een speciale toegang voor mindervaliden. Het strand is onderscheiden met de Blauwe Vlag.

Urbanisatie Mil Palmeras ligt aan de monding van de rivier Seco. Mil Palmeras grenst in het noorden aan de urbanisaties Dehesa De Campoamor, Pilar De La Horadada in het westen en Torre De La Horadada in het zuiden. In het oosten ligt Mil Palmeras aan de Middellandse Zee. Mil Palmeras ligt ten zuiden van de autoweg N-332, die evenwijdig ligt aan de Spaanse oostkust. Aan de noordwest zijde ligt de autosnelweg AP-7. Mil Palmeras ligt grotendeels in het grondgebied van de gemeente Pilar De La Horadada en voor een klein gedeelte in de gemeente Orihuela. Een mooi plaatsje om te bezoeken is Torre de Horadada met een idyllish pleintje met vele terrassen en restaurants, een jachthaven en een mooi strand. Tussen Torre de horadada en Mil Palmeras ligt het project Playa Lisa waarvan wij binnenkort ook woningen in  de verhuur zullen krijgen.

 

orihuela costa

De orihuela costa ligt in het zuiden van de costa blanca en wij verkopen en verhuren hier woningen en appartementen en villa,s